Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Arbetsmarknadsministern blir intervjuad i direktsändning om nedläggningen av AF-kontor. Mitt under intervjun ger sig ministern till att skryta om hur bra hon är på att styra. Ingår i musikalen "Hallå, Arbetsförmedlingen!", och scenen baseras på en verklig


Åh, vad jag kan styra


KÖR
Åh, vad hon kan styra!
Åh, vad hon kan styra!

ARBETSMARKNADSMINISTERN
Åh, vad jag kan styra!
Här finns vana, må du tro
och jag låter inte någon enda sak bero
Väckarklockan ringer på sekunden när jag vill
Taxibilen kommer – det är jag som har sagt till
Ingen går emot mig när jag mina fingrar knäpper
Allt skall vara färdigt innan jag mitt ansvar släpper
så jag kan bli säker på att jobbet blir en fröjd
och ta åt mig äran. Först då känner jag mig nöjd

KÖR
Åh, vad hon kan styra!
Åh, vad hon kan styra!

ARBETSMARKNADSMINISTERN
Åh, vad jag kan styra!
För jag är en duktig tant
Bredvid andra stämmor blir min röst en elefant
Våra utskottsmöten går så till som jag bestämt
vad man än från början ur sin strupe fram har klämt
Jag hörs bäst av alla i den stora plenisalen
Den som debatterar mot mig måste vara galen
får hos audiologen söka rädda hörseln sin
men det rör mig inte ryggen, segern är ju min

KÖR
Åh, vad hon kan styra!
Åh, vad hon kan styra!

ARBETSMARKNADSMINISTERN
Åh, vad jag kan styra
med min chefskapacitet!
Tror att allmänheten ingenting om denna vet
Men oss två emellan vill jag säga dig en sak:
Att bli demokratisk faller inte i min smak

KÖR
Åh, vad hon kan styra!
Åh, vad hon kan styra!
Åh, vad hon kan styra!



13/5 2019




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-06-27 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP