Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livsdramat


Inre rädslor och bilder överförs till yttre omständigheter.

Först när man kommer nära och
öppenheten finns så förstår man
lite mer om livsvandringen och
om våra olika öden.

Förståelsen och kärleken växer
när man vet orsak - verkan!

Jag känner en person som växte
upp i en fattig familj med 5 syskon.
Hon var nr 4 föddes för tidigt och
fick ligga i kuvös i en månad.
Kände ingen riktig anknytning
till sina föräldrar.

Hon hade en äldre syster som blev
hennes trygghet och stöd.

Pappan jobbade i skogen och mamman
försökte få vardagen att gå ihop.
Många gånger gick hon hungrig från
matbordet.

Hon hade svårt att förstå att föräldrarna
inte slipade köksstolarna så att besökarna
slapp riva sönder sina strumpor på stolsbenen.

Den kämpiga barndomen gjorde att hon
minsann aldrig skulle bli fattig och känna
sig värdelös. Kreativiteten och överlevnads
instinkten vaknade och hon byggde sin
framtid med utbildningar och blev arbets-
terapeut, anställd på ett amerikanskt företag
och med god lön.

Jag har känt henne de senaste tio åren och hon
har dessa år flyttat 5ggr.
Köpt hus och lägenheter och förvandlat dessa
från koja till slott. När allt är super fint så
kommer oron och hon börjar om.
Ett nytt ställe att transformera..

Hon letar efter trygghet och söker sitt egenvärde.
Många gånger trots alla tappra försök möter hon
människor som påminner henne om just det hon
flyr ifrån....

att inte bli värdesatt och respekterad

Undrar just hur många som ser sitt drama?






Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-06-28 10:47



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om att barndomen påverkar vuxenlivet!
2019-06-28
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP