Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
a la Kafkas processer.


UTAN ANSIKTE

Man såväl kvinnlig tjänsteman saknar ansikte,
men sänder gång på gång e-post och ställer en
och samma fråga, dock är den omformulerad:
vilket ärende, ett personnummer, skatteärende,
bolagsbevis på firmatecknaren, fullmakt för att
erhålla den fordran som tecknats, hur uppstod
den, är bokslutet klart?

Kan förstå att tjänstemännen har lite att göra
eftersom de tar sig tid för detta "skitärende"
skattefinansierade, fyllda av maktfullkomligt
agerande. Hänvisar till webben, genomfördes,
dessvärre raderades ärendenummret på sidan
så nytt ärendenummer ska registreras snarast.

Har skatteverkets "utan ansikten" legitimation
för sitt arbete, värv och dagliga bröd?
Min lösning; skänk min fordran, pengar, till
Barncancerfonden eller Litauens Barnhem!
Allting klart försvinn; kaptenen, klart citerad.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 159 gånger
Publicerad 2019-06-28 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje