Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kantareller och lingon och blåbärsris


var vi inte på sjön så var vi i skogen
när jag var barn
på vintrarna grillade vi korv i någon glänta
på våren gjorde pappa visselpipor av sälg

på hösten var vi mycket i skogen
pappa klev runt som en älg och försvann
mamma plockade bär
mig satte hon på en sten eller stubbe
sen bröt hon av ett fullproppat blåbärsris till mig
som tog ett tag att rensa från de goda bären

mamma hade ingen orienteringsförmåga
så hon höll sig på ett begränsat område
pappa däremot kunde vara borta i timmar
han återvände alltid med korgen full
av de gula läckra kantarellerna

vi fikade i skogen
alltid hemkokt saft till mig och mammas kanelbullar
vi kunde vara ute hela dagen i skogen

vi hade ingen bil
varken mor eller far har haft körkort
vi åkte moped
jag satt bak hos pappa
den barnstolen skulle aldrig bli godkänd idag

det är en stor ynnest att ha få njuta
av allt som skogen ger
av frisk luft och djur och naturupplevelser
att ha fått lära mig att vara rädd om naturen
att ha fått sett älg och rådjur på nära håll
att inte vara rädd för ormar
det sista är pappas förtjänst

smörstekta kantareller slår det mesta
än idag








Övriga genrer av SpamPippiL VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-28 13:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Applåderar känslan din berättelse gav mig :)
2019-06-28
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP