Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till mig


Tretton applåder och alla glatta
festen fortsätter i mitt hem, det gamla
där jag bott i sekler, om man räknar sekunder som månader
ja, då har jag levt väldigt länge

Existentialismen talar till mig via Jean-Paul Sartre
men jag blir existentiellt irriterad på att han tackade nej till Nobelpriset
när han väl fick det
och skulle Dylan, Bob, ha det? Nja, jag anser det som att det var sången som
gavs priset; en homage till den Provanska lyriken, Janis Joplin, The Beatles ...

och så sitter jag här och skriver när jag istället borde lyssna.




Fri vers (Prosapoesi) av Rodin
Läst 213 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-06-28 15:57



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
Nobelpriset är överreklamerat. Det ser vi särskild efter dessa kända skandaler. Sartre tackade nej till priset att uttrycka sin politiska protest, men det hände att han förändrade slutligen sitt beslut . Det är kanske mindre känd historia.

2019-07-05

  Larz Gustafsson VIP
"Äcklet" är en av de mest komiska boktitlarna någonsin.
2019-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Alla borde tacka nej.
Nobelpriset borde avskaffas.
Det är småborgerligt nonsens.

2019-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Marlon Brando tackade nej till ett pris och skickade istället en ursprungsamerikan som läste upp en kommuniké. Jag älskar det där!

https://www.youtube.com/watch?v=2QUacU0I4yU

Respekt!

2019-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Rodin
Rodin