Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rör ledning funktion

 

ligger nedsänkt

i badkar

som omsluten

av liv moder s vatten

 

omsluten

av frågan

om alla rören

framför mig

så kromade

glänsande

tryckta mot vägg

hur de löper

skamlöst

hit och dit

omslingrande

och delade

runt hörn

upp och ned

längs väggar och tak

 

rör ledningar  funktion

rör ledningar  funktion

 

tänker jag

kliver upp

ur det våta varma

skakar skalle

tänker istället

på din filterlöshet

och hur

jag alltid

lägger MITT

filter på

det blir

liksom lättare då

 

det rappar 

i rummet

kroppen naken

i rörelse

strupen

låter ljud

 

rör  ledningar  funktion

rör  ledningar  funktion

 

ursäkter

som vilda utväxter

på dansande kropp

slafsar taktfast runt

inget mod

inte mans styrka

att våga

längst ut

på den vassa eggen

 

rör  ledningar  funktion

rör  ledningar  funktion

 

kryper in i

allt som är jag

röret  ledningen

rinner med

kommer ut

 

tillsammans 

gör vi resten

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Bjarne Nordbö
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-06-28 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö