Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag som tänkte bli filosof


Marknadsplatsen i rymden är ingen säker plats. Det saluförs klichéer, annars rasar aktiekursen som korthuset, adhd barn hoppar studsmatta när pappa och mamma skiljer sig utan att uppdaterat Facebook.

Hovnarren som bor granne med mig är affärsman, har ett tält mitt på marknadsplatsen. Han har blivit rik på att göra popcorn genom att slänga upp dem i luften och spela pantomimteater.

Den globala cirkusen tål inte att granskas under förstoringsglas och det intellektuella samtalet har placerats i skamvrån. Ingen ska längre behöva känna sig annorlunda av att aldrig hänga med.

Jag som tänkte bli filosof, tagit dyra studielån för att kunna grubbla över varför bordet inte heter stol eller tvärtom. Nu måste jag omskola mig till hantverkare och bygga toaletter som inte kränker sekundärt.

Nätterna på marknadsplatsen är värst, då råder det maskerad och astronauter ska ligga med varandra. Det är vackert att knulla nedanför himmel, men missförstånden skjuter oss samtidigt i hjärtat.

_____




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-06-29 14:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så jävla bra det där med att ta dyra studielån för att grubbla över varför bordet heter stol o inte tvärtom. Mitt i prick rakt i dajmkrysset eller vad det nu heter. Bra med andra ord. O kul.
2019-07-04

  KattenKin VIP
Ja man kan göra pengar på vad värdelöst som helst bara det ligger i tiden.

Tredje versen ligger det mycket sanning i.

Vacker slutrad: "[...] men missförstånden skjuter oss samtidigt i hjärtat."
2019-07-01

  Roger VIP
Hur gör de med kärlekslivet på rymdstationen egentligen? Turas om att va i lådan?
2019-06-29

  Kungskobran VIP
Filosofen berömd och fin
betraktar människan
med nedlåtande min.
Det är nämligen så
att han tror sig förstå
hur det ligger till.
Det är en komplicerad natur
tål ej korrektur
och bara förstås av några få.
2019-06-29

  SatansSon
närhet
2019-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP