Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Berget

Montis.
Du har varit en utmaning
för människan i alla tider.
Din struktur, höjd och
belägenhet lockar oss
att bestiga dig, att hos
dig uppnå en sinnets
förnöjsamhet. Snötäckt,
skogbevuxet, kalt, brant
eller flackt så är berget
en av vår planets ultimata
betingelser. När du når
tusentals meters höjd är du
kanske mest spektakulär,
men även mjuka kullar
eller platåformade höjder
finner sina trogna bestigare.
Du är dominant i din oftast
massiva upphöjelse.




Övriga genrer av Nils-Ivar Lindström
Läst 118 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-06-30 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström