Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Örtblommen nyslungad

Utvecklingen omgjordar sitt öde -
om nu

civilisationen med sin tro
på krafter som går att klappa
och knappa och koppla
tröttnar

ägg utan kyckling
mjölk utan spene
droppsten utan grotta
tröttar

mina klackar klapprar mot asfalt
men blicken borrar

genom betongen
mot en hungrande horisont

brölande, betande, gnäggande
sövande

spådomar, stjärnbilder
sagor och riter

dansar med arketyper
i doften av fläder och rosor

även döden är inne
i mitt biologiska minne

stödjande sig på nattens orangea gnistor
flyger ur aska en Fågel Fenix

jordmörkrets anlete strålar

honungen slungas.





Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-07-01 00:24



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
ja du ibland vill man bara bort från alla konstiga påhitt i världen - tack o lov för våra inre världar! :)
2019-07-03

  KattenKin VIP
Vacker och poetisk väv av betraktelser, jordnära dåtid v/s industriell nutid.
Fint och andligt.
2019-07-03

  Lovisa Lindbom
Vackert beskrivet; "dansar med arketyper i doften av fläder och rosor- även döden är inne i mitt biologiska minne."
Får läsa flera gånger för att förstå dess innebörd. Tröttnar inte.
Så som diktande ska va.
2019-07-03

  Marita Ohlquist VIP
En mångfacetterad text om livet, tycker om att du väver samman dåtid med nutid!
2019-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP