Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dikt i tiden.


Älskade jonny.

Älskade Jonny.
Du sitter på trappen
till kolonistugan som nu är dit hem
du är fri äntligen.

Med ett brev från polisen
utredningen nedlagd i brist på bevis
vet inte vilken gång i ordningen
det finns vittnen, och foton på skadorna
i din matttris
att lägga i den tjocka pärmen
han fläktar sig med brevet i värmen.

Hon slog dig i tio långa år
det finns foto på varje sår
du slog aldrig tillbaka
hon slog dig för otrohet
som ej var sann
vad du fått försaka.

Inga barn vi fick hon hade från förr.
aldrig gläntade kärlekens dörr.

Du älskade Jonny du har berättat
om korruption och makt missbruk
men möttes av total tystnad.

Hon har gift sig igen.

Du Älskade Jonny din saga är sann.






Bunden vers av Stefan Höglund
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-01 09:43



Bookmark and Share


  Smultris
Otroligt fin skrivet med subtila rim.
Din text svider.
2019-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Höglund
Stefan Höglund