Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regn





Allt regn som glittrade på himlen
ligger som små miljarder
sandkorn
vid mina fötter.

Och jag går och ser miljarder och åter
miljarder sandkorn.

Och jag trodde att jag gick mot havet,
men ser bara miljarder
och åter miljarder
sandkorn.

Alla gator, alla hus. Jag stryker bort
sand ur dina ögon,
som också dom
har blivit sand.

Och du stryker bort
mina, och vi blåser iväg




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 169 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-07-01 10:17



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Vemodigt om att vandra i en öken och längta efter havet.
2019-07-01

  KattenKin VIP
Lite Salvador Dali i den här.. Lite ledsamt hur förgängligt allt är. Och att varje sandkorn bara är en del av öknen, istället för varje droppe som är en del av havet. Tänkvärd dikt, gillar den!
2019-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg