Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt bidrag till antologin Allt är inte svart eller vitt. Foto: Eget


Stumma är orden

som seglar i båten
under den röda himlen

när blir en gåva god

sagda ord kan aldrig
tas tillbaka
undrar hur det är
med de skrivna

signalgnällighetens väckarur
plågar barnet
som letar nappen

visheten bedrar klokheten
eller var det tvärtom
klokheten som bedrog visheten
när tiden vände båten
med de stumma orden

en gåva som ingen vill ta emot
seglar sin väg
under den röda himlen

svart vilar skogen
i månens sken

var hittar man ljuset

på marken de stumma orden
som ramlat överbord

under den röda himlen
gömd i havsviken

en båt med revade segel

havet stilla

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-01 22:09



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2019-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP