Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 2/7


Pojken och flickan VII - en drömraga

 

I den sena morgonstunden

låg jag ännu kvar på kudden

hörde då små fötter trippa

två var pojkens två var flickans 

pojken kom och sökte trösten

flickan värmde sina fötter

sedan ville de bekänna

hur som att det kunde hända

att de bråkade i trappan

fast de inte fick för pappan

det fanns ingen där som styrde

de tog i så putsen yrde

väggen sprack och gips kom fram

trappan var nu full av damm

flickan hade börjat sopa

men nu kom dom allihopa 

flyttlasset och arga pappan

så vi måste skura trappan

jag försökte leta trasor

allting kändes ganska knasigt 

 

Då kom folk med overaller

körde bilen in i hallen

pappan var visst inte arg

grinade som solskensvarg

flickan visade sin fisk

den var fläckig, slemmig, frisk

fick först luft och vatten blandat

hade vant sig nu att andas

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-02 06:27



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
När katten är borta dansar råttorna på bordet. Men det här med fisken känns kryptiskt. Skojig läsning i alla fall.
2019-07-13

  TrollTörnTrappan VIP
Sedvanligt välrimmad dröm, som först ter sig fullt realistisk...

...innan både trafikarbetare och fiskhandhaverska kommer in i sista strofen!!

Nä, inte får man bråka i trappan - det kan nog fler än pappan intyga ;-) Om inte annat kan man trilla då och måsta bli gipsad... fast här var det ur väggen som gipset trängde fram.
2019-07-03

    Lars Gullberg
haha jag läste den högt. Stoffe tittade på mig och undrade. Jag ska fortsätta läsa Nannistiska dikter högt tror jag.
2019-07-02

  KattenKin VIP
Vilken ball hall, en trappa du möjligtvis skulle kunna rappa! :)
2019-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X