Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


stadsvandring

 

att parkera bilen och gå
känna stadens röst med alla sinnen
det skapar i själen minnen
såg en fjäril sväva högt över gatuljuden
en främling i det blå
graciöst fladdrade den över människofloden
i sina brokiga kläder
den fann busken där den satt en stund, funderade
före den fladdrade vidare
kanhända den grubblade över gåtan
det gåtfulla folket, som inte ser dagen
annat än när solen skiner
 
jag såg alla ansikten vända mot solen
gräddade fräknar en stund, lapade en glass
avslutade dagen med en fikapaus
 
gatuljuden
en bil rullade sävligt förbi glaset>>gummigaloscher
mot kullersten.
en sorlande fontän i dammen om aftonen
enbart tanken svalkar mumlade jag och knaprade
på en av kondisets hembakade
porslin skramlade
sorlet av röster vävde en ljudmatta
så lyfte skrattet mot taket, som bubblor >>
skrattande pärlor på en tråd
ett glas bubbel soda att svalka sig med
 
rosen blommade utanför Veras i solen
trots blåsten varit svår efter kusten
 
tänkte på dig älskade uggleben kram <3
 



Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2019-07-02 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP