Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nu har han kommit hem

 

i rymden av 6 x 6 x 4 vit kartong
sover askan av ett liv
som inte fick leva
han fick aldrig mera drömma
doktorn skar av tråden
sa det var en barmhärtighetsgärning
ingen ville ge honom chansen att leva
och vi var för fega
vi litade på de inkompetenta
för mycket svårt inte tid, inte kunskap
djurplågeri ? avlivning en bot ?
han var bara 6 år, vägrade att dö
doktorn sprutade flera gånger
jag orkade inte se på
min vän R mådde dåligt efteråt
ett liv vad har det för värde i dag
sopas ut diskas bort spolas ner i avlopp
minnen transporteras bort på bår
lämnar efter sig årslånga sår
när en älskad inte finns mer
fyller tystnaden alla rum
Elvis hördes
välkomnade vid dörren
smet in i garderoben
satt på bordet
varje gång livet hinner ifatt
dör vi igen..
  
aldrig mera får han se gryningen
aldrig mera får han se solen
eller hur fåglarna kivas om maten
aldrig mera får han drömma
det rycker i tassen när han vandrar
på månstrålen till sitt Shangri la
 
därtill kommer alla människor som aldrig
får se solen igen
som sitter inspärrade i en fångtransport
på väg till ett ingenstans
 
vilket samhälle har vi fått? förtjänar vi det?
om människan ska överleva på denna jord behöver förändringar göras för vi ska orka leva den tid vi har fått att leva
 
 
 



Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-02 18:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP