Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nästan vinter




Det är nästan vinter, att likna vid döden självt.
Hus av isberg, gator av stjärnfall.
Under ligger sommar, sover, längtar. försvinner

och glöms bort.

Som svalorna. Som skogen. denna tusenåriga grav
av ekon som viner och flämtar.

Greppar tag
i hår och grenar, bryter av.

Det är nästan kväll och vi fryser. våra läppar
formar ordet och viskar: "fryser" !

Lyser upp med sin nakna kropp
och lägger den bredvid sin själ, tittar på den och minns
en vind och viskar,

Gud vad jag saknat dej så länge.




Övriga genrer av Lars Gullberg
Läst 235 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-07-04 11:56



Bookmark and Share


  Nanna X
Det är vinter även i dina sommardikter, en slags vacker ödslighet under ytan som har med saknad att göra, tolkar jag.
2019-07-05

    ej medlem längre
Under den kalla världens täcke växer värmen fram. Den finns där någonstans, i vår sårbarhet, vårt hopp och vår längtan. Smärtsamt smekande läsning och ett bildspråk som skapar filmiska bilder. Mer än jättefint! Älskar den här.
2019-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg