Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rännilen rinner ända till havet

 

 

oro

som ord

ur spetsen 

på min penna

jag ängslas så 

inför dagarnas

väntande melankoli

 

redan en stund

efter din värmande

omfamning

när jag frånvänd

går på måfå

åt ensamheten till

en utdragen suck

rymmer längtan

vill visshet

 

om otåligheten min

bara kunde finna

vila i vindens

viskande andedräkt

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-04 13:47



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Som jag letat efter det rätta ordet. Men så läste jag din text och där stod det. Du får ursäkta, men min osynliga jycke råkar heta just 'Melankoli' och nu har jag alltså dig att tacka för det.
2019-07-04

    Lena Staaf VIP
Mild melankoli, vacker dikt. Denna oro - måste kanske finnas för att sökandet ska kunna fortsätta.
2019-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg