Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Författarsporre


Förlåt om jag förefaller förbannad
Men jag är föranledd föranlåten,
För jag har ont av hälsporre
Namnet förödmjukande- förfelat är bara förnamnet, hälsporrar sporrar inte alls
Vi författare är för helare ord - även för hälar
Ord ska inte förleda, förvilla eller förborga förståelse
De ska förstås förstås
Vidare ska de förmedla, förtäta, förgylla å förmera mm
Å absolut förmana bandage å behandling utan förhandling
Vidare ska ord förminska det förfördelade
förstöra – för det som förstör,
förgöra - allt som förgör,
förhala – för det prematura,
förtrolla, förlusta det förunderliga
-och kanske t o m förlåta det förskräckliga
(som till exempel mycket förödmjukandenamn på smärtsamma kropps-förnimmelser)
Refräng:Fattar ni fördelen med för-ordet?
Fattar ni? Vi författar vi, för att ni ni ska fatta ni:
För fördelar fördelar och vi är för fattare vi
– Fattar ni?
Vidare förfinar, förskönar, förbrödrar och försystrar vi
förför, förstorar, förnyar och förundrar vi
För vi står för att förstå, - ja vi författa för att själva förstå

Och sen men än inte slutligen så
FörkovrarFörskingrarFörringar vi
FörtvivlarFörpliktarFörnicklar vi
Förryckeroch För-trycker vi
Försakar (en hel del slarv och skrivfel)
Förmerar mer och mer och mer
Förnyar förtydligar å fördjupar vi – (Fackböcker)
Förbannar förbannelser – (Skräck å Krim)
Förbinder förbindelser – (Chic lit å romance)
Förläggs av förläggare
Å då förvandlas vi
Fattar ni fördelen med förordet?
Vi författar vi, så att ni ni fattar ni:
Förfördelar fördelar och vi är för-fattare vi
– Fattar ni?




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Mats Edin VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-04 18:01



Bookmark and Share


  Respons VIP
Vi fattar att du författar förföriskt förfriskande och förbannat bra.
2019-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP