Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FATTIGDOM

 

Säg den fattigdom som är större än den i själen
den som inte ser utsattheten trevande
söker sina drömmar ändlöst vandrande
medan stjärnorna lyser flämtande
markernas hungriga djur
den som är bunden till svälten
i ett ändlöst vandrande
på en fattig frusen strand
utan att någonsin få komma i land
 
Jag blygs över mänskligheten
som inte sträcker ut sin hand i kärlekens namn
 
VAD HAR VI FÅTT FÖR VÄRLD
som inte bryr sig honom ni satt ut i ödemarken
 
var är ni födda BLAND TRÄSKMONSTREN?
dEN som är född i synd är inte berättigad döma ut andra
SOM REDAN SONAT SITT naglad på sitt kors
vad är det för samhälle som kastat ut sin broder i ödemarken
kan vänner vara så obefintliga
 
mindre än en kålmask!



Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-05 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP