Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är juli



Det är juli

Ett dött träd sträcker sina knotiga armar mot en sommarblå himmel.

Kontrast

Det är juli.

Om trädet

Dess tid är förbi,
skelettet av det som varit,
det som en gång blommat friskt och starkt,
slår melankoliskt mot min tillvaro.

Det är juli

Allt drabbar mig hårt
Jag slås av tankar om tiden och livets självklara förgänglighet.

Bräckligheten finns där

Det vackra, det sköna

Som man bara kan njuta av en kortare tid

Några få ögonblick

Det är juli




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-07-07 08:46



Bookmark and Share


  BenGust VIP
"Berättelsen om ett träd" blir en
pejling av livets ombytlighet, dess
kortavaro och förfall. Jämte denna
svärta står juli i all sin blom.

2019-07-07

    ej medlem längre
Vacker text om "här och nu"!
Men juli glider in i augusti! Som glider in i september…….
Många ögonblick väntar!
2019-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP