Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Predikande genom hyckleri

Han trodde att han kunde laga månen,
när han grät i kikaren,
den dyra, det enda han fick av hans pappa.

Han lärde sig att namnge alla mönster,
utifall att månen skulle spåra ur,
han minns hur hans pappa försökte förklara,
hur man bör blicka, för att se det självklara som bäst.

Han trodde att han kunde laga månen,
varje natt,
i rädsla över att den endag kanske skulla tappa fästet,
frös han fast, bakom gråtande fönsterglas.

Ikväll kan han se den tydligt,
kikaren i fönstret,
ett slarvigt hemmagjort kalejdoskåp,
som dom gjorde tillsammans den där Oktoberkvällen,
intill stearinljusen när pappa var både snäll,
och hyfsat glad.

Månen behöver inte lagas,
den har alltid varit stabil, tryggt fastspänd på himlen,
i alla brutala väder,
har den alltid varit en självklarhet.

Månen ler i stillhet långt ovanför ett kalejdoskåp ,
för första gången är det sjtärnklart utan påhitt.
Han förstår att han alltid varit oskyldig till alla påhittade skådespeleri.

Pappa förmörkade alltid månen predikande genom hyckleri.





Fri vers (Fri form) av Ewelina Mann
Läst 113 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-07 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewelina Mann
Ewelina Mann