Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ytterligare en av alla dessa dikter kring detta eviga tema


Bensinstationer

Jag drömde att min dotter
sökte efter ett mer meningsfullt liv
genom att övernatta på bensinstationer
i och kring Göteborg

Till en början på stationer
som låg vid skogar eller sjöar
men efter hand
på allt mer trafikerade ställen

Mot slutet fann jag henne
vid motorvägsmot
industriområden raffinaderier
eller asfalterade gatukorsningar

I takt med att hon fann
en allt större insikt
om meningen med sitt liv
urholkades meningen med mitt

Jag lärde mig hata bilar
lukten av bensin och korv
åsynen av bensinpumpar
eller ljudet av trafik

Men jag älskar min dotter
och hennes strävan
att röra sig för att finna
en större mening med sitt liv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-07-08 03:33



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du fångar det komplexa med föräldraskapet. Oj vad man hoppas att det ska gå bra för sina barn. Jämt är de i mina tankar men inte ofta i mina drömmar. Undra varför?
2019-07-10

  Blomma-Stjärna VIP
Jag tycker mycket om den här dikten, den ger mig tankar som; alla generationer har att se och kunna förstå samma tid; men vi äldre, har minnet av en annan tid och vi måste inte längre och kan knappast heller hänga med på samma kåta och livsbefruktande sätt.. vi har vårt eget sätt... men jag hoppas att vi inte bara hatar och säger nej, jag hoppas att vi säger nej för att vi ska trivas och generera kärlek!
2019-07-09

    Sefarge VIP
Häftigt Freudianskt
sug på skrivelsen
El-laddstationer
Ej lika upp
-rörande?
;)


2019-07-08

  Kungskobran VIP
Hon vågade göra något annorlunda
fin skildring
2019-07-08

  Mats Edin VIP
Spännande, apokalyptisk stämning
2019-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP