Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
till Göran


Tillägnat Goraxy 89 Orion

I stor sorg och saknad skriver jag om dig, min vän, som lämnat oss alldeles för tidigt. Du hade en intelligens långt utöver det vanliga och en visdom som är få förunnad. Ständigt utmanade du tankar och föreställningar hos andra människor utan att väja. Bakom en stundtals kantigt yttre dolde sig en ljus själ och ett stort hjärta. Du hade varit på livets botten och vänt allting med orubblig envishet och inre styrka som få andra hade klarat av. På kort tid levde du 100 liv, filosofens, musikerns, visionärens, rebellens, sanningssägarens och inte minst poetens. Jag och många andra finner en stor tröst i dina texter du efterlämnar dig där livsglädjen, även i de svåraste stunder, är så påtaglig att man kan känna livet bränna genom varje ord. Det var just genom skrivandet jag fick förmånen att lära känna dig. Hade det inte varit för dina texter, hade jag nog aldrig börjat skriva. Hela tiden har du uppmuntrat mig, trott på mig och utmanat mig. Vår värld har förlorat en vän, en fascinerande människa och inte minst en poet med stor uttrycksfullhet. Må din själ vandra i ljus och kärlek.

Texten nedan skrev jag i ett helt annat sammanhang (och den har publicerats tidigare här), men just nu har jag inte orden för mer. Med den vill jag tacka för att ha fått förmånen att känna dig, om en för en kort stund.

 

En stilla stund

när natten talar

blir månen stum

ett ensamt hjärta

pulserande

i universum

 

av stjärnstoff

är du

 i dunkla rum

en stilla stund

möts våra händer

och vi glider in i varandras

rymd

 


https://www.poeter.se/Medlem?author_id=48553
Övriga genrer av Jenny Leine VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2019-07-09 00:24Bookmark and Share


  Lars Hedlin VIP
Så vackert och vördnadsfullt man blir berörd i hjärta och själv <3 <3 <3
2019-07-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Så vackert skrivet om en saknad vän! Vila i frid Göran! Du lever kvar i dina texter!
Tack Jenny!
2019-07-14

  Eva Langrath VIP
Vacker text till en saknad vän.
2019-07-14

  Stanley Rydell VIP
Ett inkännande, innerligt och starkt gestaltat personporträtt med stor respekt för Görans unika person. Har endast haft fragmentarisk kontakt med hans texter och anat bredden och särarten. Tack Jenny Leine för att du levandegör hans ”testamente” till poeter.se!
Ser detta i en tid då jag just upplever förlusten av en nära vän i Norge som med ovanligt stor öppenhet fört mig in i religionsdialogens stora existentiella och universella rymd, särskilt buddhist-kristen dialog. Det du skrev om Goraxy 89 Orion klingar med under veckan och på torsdag under begravningen i Bygland, Setesdalen nära fjällen jag lämnat spår på Fb ...
2019-07-13

  Spik VIP
Nu svävar du i rymden
Hittat din nebulosa
Vi är vävda in i varandra
Genom poesin så
Vi ses Göran
Och tack för allt
2019-07-13

  dorotea VIP
Tack för upplysningen. Jag har saknat honom och undrat. Hans poesi uppskattar jag. Mycket
2019-07-13

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet till en saknad vän!
2019-07-12

  Anya VIP
Så vackert skrivet. Blir sannerligen berörd. Din text passar verkligen. Så träffande. <3
2019-07-11

    Lena Själsöga Keijser
Mycket vackert
mycket sant

Tack
2019-07-11

  The Lee Roy Williams VIP
Hej då Göran !
2019-07-11

  Lars Gullberg VIP
Vilken fin hyllning till Göran.

tack fina vän.
2019-07-10

  Lars Gullberg VIP
fick höra det häromdagen. Vi hade en ett intensivt utbyte här och läste och kommenterade varandra. Jag slås över det faktum hur nära man kommer människor här men ändå inte knyter an. Det är den stora ensamheten i att använda det sociala mediumet. Så många här som bara slutat skriva och bara försvunnit genom åren. Och det klart man ibland tänker kring sånt. han var en mycket speciell person och en fantastisk människa på att ge, uppmuntra och hylla andras poesi. Det är inte så längesen vi läste varandra och nu är han borta. Det är klart att det sätter känslomässigt avtryck i hjärtat.

Vila i frid Göran. Så sorgsamt
2019-07-10

    Boel Lindell VIP
Tack för att vi fick veta. Göran är saknad. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.
2019-07-10

  Domenico VIP
En vacker hyllning...från en skrivare till en annan...
Alla de som lämnar är en stor förlust men orden som blir kvar lyser starkare, tydligare...kanske för att vi som är här ännu en stund skall kunna navigera ytterligare en tid...

2019-07-10

  Nils-Robert VIP
Så bra och vackert skrivet om saknad vän.
2019-07-09

  Koltrasten
Vill även skriva, att du skriver väldigt vackert..
2019-07-09

  Koltrasten
Kände honom inte, men mycket sorgligt att läsa...må han vila i frid.
2019-07-09

  KattenKin VIP
Så vacker text och dikt, fint att du berättar och hyllar. Jag har haft fullt upp, men lite tankar om vart han, Goraxy 89 Orion/Göran tagit vägen, hade börjat smyga sig in.

Så mycket frågor jag har som aldrig fick några svar, jag vet inte ens hur gammal han var, men sådana frågor såg han som irrelevanta. Tid är vårt påfund och ålder har inget med själar att göra. Ändå tänker jag att vi behöver olika många liv för att lära det som är utsatt för oss att förstå. Han verkade värja sig mot det närgångna. Men jag förstod senare att han markerade med att inte haka på. Vanliga frågor som ålder betraktade han nog som ointressant. Eller egentligen att vi ska lära oss att betrakta varandra utifrån andra parametrar än samhällets vanliga; ålder, kön, sexualitet, yrke, utbildning, religionstillhörighet, medborgarskap, etc. Vi är mycket mer än så. Större. Vilket vi borde förstå, och resa oss. Vi är ljus och energi. Vi är stjärnstoft som samverkar. Och han satsade hela sin själ och all sin tid på upplysning. Jag kan absolut ha fel, men jag antog att han ville förkunna att i förminskningen av oss själva bor förfallet, och därför behöver vi inte någon överhet mer än vår egen resning i renhet. Detta antog jag efter vår uppriktiga korrespondens om döden. Med omtänksam värme och smått morbid humor behandlade vi självmordets för- och nackdelar. Vi var tillslut överens om att härda ut, att vi även här skulle resa oss över vår privata misär. Livet är en konst, och konsten tar liv. Sorgligt men sant. Hans poesi kvar, därmed hans själ.

Vila i frid.

2019-07-09

  Jenny Leine VIP
Jag försöker samla in några hälsningar från oss poeter att skicka till hans begravning. Om det är någon som vill säga några ord får ni gärna skriva det här eller i ett pm till mig.
2019-07-09

  Immanuell Domunge VIP
jasså. han är död. jag som misstänkte honom för att vara hacker.
2019-07-09

  Hallonröd Horisont VIP
Så sorgligt. Vilken vacker hyllning.
2019-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Jenny Leine
Jenny Leine VIP