Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stockholm, då, förr och nu

 

Jag vet inte hur man beskriver

att ögonen smeker en trottoar

Eller hur längtan exploderar när

man går runt ett hörn i en stad

 

Där hjärtat slår sönder för att

”Någon” nästan går att se

Jag vet inte hur man lämnar 

en plats när en skärva av hopp

vägrar att vila...

 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-09 10:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Precis som du beskriver det..
2019-07-11

  Larz Gustafsson VIP
"Stockholm i mitt hjärta".
En blandning av sött och salt. Precis som Gävle.

Staden i fråga har alltid haft en märklig inverkan på mig. På ont och gott.
Gävle blir en liten ankdamm i jämförelse...
2019-07-09

    Lena Staaf VIP
Denna känsla av saknad och hopp som utlöses av en plats (eller ibland av en doft eller ett musikstycke). Fint beskrivet
2019-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP