Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om psykisk ohälsa


Sitt liv ser hon i skuggan

så roligt alla har det, så vackra alla är
hon känner sig så vanlig
så blek och ordinär

hon scrollar ibland bilder, ser allt i perfektion
hur allting verkar bättre
i andras situation

hon glömmer världen bortom de bilder hon kan se
hon bländas utav glansen,
av skenet de vill ge

kroppen granskas kritiskt i spegelns reflektion
hon finner små skavanker
med nitisk precision

sitt liv ser hon i skuggan av andras livsfasad
dit kommer aldrig ljuset
där är hon sällan glad

den målbild som hon jagar, den ändras dag för dag
den lockar oåtkomlig
har alltid övertag

så målet uppnås aldrig, hon kommer aldrig fram
all möda som hon ägnar
är evigt olönsam

©JessicaMarieOlsson2019
(Bild från Pixabay)




Bunden vers (Rim) av Jessica Olsson VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-09 20:45



Bookmark and Share


    snöö
Stämmer nog även in på många fler som inte direkt är sjuka men som påverkas av att jämföra sig med all den fina fasad som målas upp i social media, press och tv mm.
Det var en fint skriven dikt som man berörs av.
2019-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Olsson
Jessica Olsson VIP