Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet som fröken

Ibland önskar jag att jag gjorde skillnad för dig,
att du en dag kanske ser tillbaka.
Jag var din enda trygghet i ett liv utan trygghet.
Hur dina små armar kramade mig.
Hur du älskade mig.
Då jag bara gjorde mitt jobb.

Jag kunde aldrig besvara din kärlek,
inte på samma sätt.
Du behövde en mamma eller en pappa,
det var aldrig lätt.
Jag ville inget hellre än att du skulle växa upp till den fina person jag vet att du är.
Ibland skrämmer tanken mig,
var du skulle kunna vara när du fyller arton eller tjugofem.
Uppväxt i ett trasigt hem,
du är inte ens fem.

Det finns fler som du,
och det skrämmer iväg mig ibland.
För med mitt yrke kan jag bara vägleda, inte få dig i land.




Fri vers (Fri form) av Unsaidwords
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-09 21:13



Bookmark and Share


  mare VIP
Texten berör
mig djupt
ditt hjärta
verkar vara
på rätt ställe
att vägleda
så viktigt
det behövs
många idag
som dig
2019-07-10

    ej medlem längre
Så himla fin
2019-07-09

  sehnsucht
Som lärare gick denna rakt in i hjärtat!
2019-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Unsaidwords
Unsaidwords