Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det öppna fönstret

Fönstret står öppet

för månen

och för nattens vind

 

andas, andas,

som hon som sover

i den mjuka bädden

 

hon som vilar

kropp och själ

i mörkrets land

 

när vardagen

blivit en skog,

en sjö under stjärnorna

 

 

Drömmens tid

där andetagen

är klockans pendel

 

som markerar

världens början

och världens slut

 

i ögonblicket

när livet är

som skörast

 

 

Fönstrets glas:

den osynliga gränsen

mot skuggorna

 

mot tassar

och ögon

och glimmande tänder

 

mot död

och mot kärleken

i det okända

 

 

Rummet doftar

av syrenerna

på andra sidan väggen

 

och hon

som drömmer

om de högsta bergen

 

vilar bland blommor

som också sover

i nattens tid

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-07-10 10:59



Bookmark and Share


  Minkki VIP
så många nyanser, så vackert språk, så mycken känsla
2019-07-19

  Elwania
Skönpoesi
2019-07-15

    ADI Nehlin
Vackert skaldat, vackra bilder du målar upp.
2019-07-15

    ej medlem längre
Alltid så fantastiska texter, det är njutbart.

Bäst läser jag hur Du mäter tid med andetag...makalöst bra!
2019-07-10

  Nils-Robert
Riktigt bra poesi.
2019-07-10

  lodjuret/seglare VIP
Tjusande och läst med pauser för egen reflektion.
2019-07-10

  Öknens Ros VIP
fin och spröd poesi.
2019-07-10

    Sefarge VIP
Ljuv-elig rogivande
Skaldekonst.



2019-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP