Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åtrå

I jakten på den rätta
Biologiska klockan börjar rinna ut
Så ut för att sprätta
Ser varje minut för ett lyckat skjut
Båten ska du sjösätta
Någon som ska få skjuta salut
Inga flera föredetta
Allt som börjar bli mer än akut

Som i en skriven novell
Vackra ord mellan rader
Sminkad för ännu en kväll
Upprättade små fasader
Du var kvällens modell
Värmen höjs ett par grader
Alltid på samma karusell
Så inga nya eskapader

Du hade den röda rosetten
Klänning och högklackade skor
Håret fladdrande i vinjetten
Kärleken som i dig gror
I den mörka silhuetten
Bara hoppas och tror
Snurrande på rouletten
Fast mellan dina klor

Svävar bort i musikens toner
Läppar som möts i en dans
Känslan av attraktioner
Hormoner satts ur balans
Stormande explosioner
Du med en sådan elegans
Så en av alla miljoner
Var det bara en som fanns

Kvällens vackra stjärna
Blev en lyckad afton ändå
Du som fruktens kärna
Med rinnande saft utanpå
Du vill mer än gärna
Dina ögon vackert mörkblå
Du som var det moderna
Med en sådan stark åtrå




Fri vers (Fri form) av Lidde
Läst 137 gånger
Publicerad 2019-07-10 09:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde