Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spikmatta

Att ligga på en spikmatta
och efter ett tag finna sig tillrätta
vrida sig så att smärtan fördelas jämnt

Inte falla för frestelsen
att resa sig upp och gå därifrån
inte fly bort till det som är mjukt och lent

När du kommit så här långt
i meningslöst lidande
blir du nyfiken på vart det ska leda

Och handen på hjärtat
Smärtan kan spåras som blod
genom hela ditt liv




Fri vers (Fri form) av All my ghosts
Läst 336 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-07-10 12:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow! Du har talang! Fantastisk dikt.
2019-07-20

  Annagreta VIP
Fantastiskt slut!
2019-07-14

    Luddan
Spikmattan, enda plats där smärta faktiskt kan fördelas jämnt. Också årets julklapp 2009. Spännande att använda i dikt, det blev bra!
2019-07-13

    Lena Staaf VIP
Meningslöst lidande är väl just meningslöst?
Men det kanske kan finnas meningsfullt lidande också. Sådant som lär oss något eller som ruskar om oss.
2019-07-10

    ej medlem längre
Kul att du är tillbaka med en ny, fin dikt. Har saknat dig! Lidandet, det meningslösa... Eller upphörandet av lidandet...som den enda meningen. Vi lär nog aldrig få veta! (Men lite njutning skadat inte på vägen om du frågar mig, men jag är väl inte rätt person att fråga i detta sammanhang).
2019-07-10

  nu 1.0
Om man kan vila på spik
kan man kanske dansa
på glödande kol?
Fina bilder i din dikt
Får mig att tänka på
vad lidande har för roll
i våra liv
2019-07-10
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts