Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtalet

Jag kände igen din röst i luren
som ett eko från en urminnestiden
ditt skratt har en förmåga
att radera avståndet
mellan då, den senaste gången vi sågs
och nu när du hörde av dig

Du ringde av misstag men det var okej
inget småprat bara ett makalöst PANGPÅ
Shit vad skönt, så jävla skönt att snacka!

Det trasiga livet, en våldtäkt
och vet du vad?
-jag har lärt mig hur det känns att hata
på riktigt!
-Fan, det var illa!
Men då har du gått o blivit punkare
på riktigt nu då!

Skrattet
det välgörande livselixiret
som de kallar det
och all skit i denhär sjuka pisshålan till värld vi låtsaslever i
#SVENSSONLIV PÅ INSTA

-Barnen är stora nu
och nya droger flödar

en ny sorts oro i din röst
som jag aldrig tidigare hört

då för hundra år sedan när vi
lärde känna varandra var allt skitsamma

-Du anar inte hur mycket jag älskar henne
min dotter
det var inte meningen att hon skulle hamna där
i en sketen lägenhet i Angered
och bråka om småpengar
med sitt ex

Hon kan ju göra vafan hon vill
Egentligen

men en gång i tiden var det riktigt fint!
tolv års nykterhet och kärlek i överflöd
Fan, hon sjöng i kyrkkören, du vet
när hon var liten
visste du det?

Jo jag kommer ihåg den tiden
en skymt av dig på järntorget från spårvagnsfönstret
smutsvita duvor
fontänen
två decimeter tuppkam lyser i grönt
och nitar över hela dig

hon måste ha varit åtminstone
fyra äpplen hög
prinsessan i rosa trikåer
och balettkjol
Tingeling hand i hand
och cyklopen från Youra





Fri vers av Lili B VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-11 01:56



Bookmark and Share


  Lili B VIP
Roland,
Hjärta och smärta behövs också så klart! Varje dikt fyller en funktion och det är fantastiskt!
2019-07-12

    ej medlem längre
Wow! Vilken text! Så rakt på, så befriad från"hjärta och smärta"!
Blev till en kortfilm i mitt huvud med en gång!
Mera!
2019-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP