Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagor och sånt

Jag tror på en högre makt. Vi kan kalla den Gunnar. Eller varför inte Gunnel.
En dag skrek jag till himmelen: Gunnel! Hjälp mig! Jag går under. Slits i bitar. Går itu.
Jag slet mitt hår. Vankade från söder till norr. Från öster till väster. I min lägenhet.
Gunnel hörde min röst. Mina rop. Hon skickade mig en lärare. Vi kan kalla honom O.
O befriade mig kirurgiskt från min vånda. Skar av navelsträngen till mitt lidande. Och jag blev försedd med dropp från hans hav.
Jag åt honom i portioner. Försökte hålla mig på svältgränsen, men ville bara ha mer.
Min tid gick till att gräva grottor under jorden. Leta skatter och mumifierade lik. Det glödde där under marken. Jag fick nytt liv.
Man skulle kunna tro att jag blivit befriad. Oberoende. I stället var jag besatt av O. Lockade honom. Satte foten i hans dörröppning och trängde mig in i hans hem.
Sovrummet var kritvitt och sterilt. O var röd och svart. Det gick inte ihop. Hans tunga var salt och hans lukt var söt eller sur. Som dröm var han någon annan. En mästare som vände ut och in på mig. I verkligheten pratade han med stavfel. Men hans röst var djup och vibrerade i mig i tio år.
En dag berättade han något för mig, som var sant. Det var då jag blev fri.
SLUT.




Övriga genrer av nu 1.0
Läst 254 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-07-11 08:03



Bookmark and Share


  Peter G VIP
spännande text med många bottnar och tolkningsmöjligheter!
Vad är verklighet och vad är illusion? vem är ond och vem är god och klarar vi att se skillnaden? (innan det är försent)
Många frågor, svaren finns inom oss....
2019-07-14

  Roger VIP
Wow. Excelent! Spännande och vackert
2019-07-11

    ej medlem längre
Härlig, originell, cool. Man liksom väntar på en poäng som inte riktigt kommer. Precis så som livet är!
2019-07-11
  > Nästa text
< Föregående

nu 1.0
nu 1.0