Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi hatar på ett och samma sätt!

 

Vi!
Krossas olika och på olika sätt

Sakar och ting
Människor och allt liv

Vi!
Faller olika och på olika sätt

Liv och liv
Hjärta och hjärta

Vi!
Dör mest olika och på olika sätt

Dröm och framtid
Kärlek och flykt … i massiv

Men,
Vi hatar på ett och samma sätt

Religion mot en annan religion
Kön mot en annan kön

Ras mot en annan ras
Hudfärg mot en annan hudfärg

Kultur mot ett annat kultur
Dikt mot en annan dikt

Rasismen!
Rasismen!

Invandrare som är rasister mot andra invandrare
Och det landet som bor i

Flyktingar som är rasister mot de länder som tar emot dem
Och mot andra invandrare

Landsmän som är rasister mot invandrare
Och mot sina egna landsmän

Har man hört????
En invandrare / flykting döms till rasistbrott???

Nej!
Endast västvärlden egna medborgare som döms till rasist/ hatbrott

VARFÖR?

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2019-07-11 11:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP