Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
10 (tack för att jag fick vara här så länge.-))


Decennium

sekvenser är från ett noll
som bärs ut från sitt ständiga allt

du tror att du vet vem jag är
men decenniet lägger ut sin sanning
och det kan utläsas utan motfråga

jag vet att komplikationen ligger precis där
när funderingen över förklaringen osar högt

men min vän,
det är inte så svårt
när jag under åren gjort allt för att förklara
men aldrig lyckats nå helt ut

vi står inte på samma ruta som vi startade på
men vi är inte speciellt långt ifrån
vi kan fortfarande ta på känslan vi hade
och minnas hur behaglig den var

ett förunderligt decennium som passerat
och som kan mätas i liter blod pumpat,
men ändock så många minnen av förklädnader
och förundran som inte riktigt kan dö

är inte längre den jag var
det är så som jag vill tro
men ju längre sanningen jag kommer
desto säkrare är jag att jag alltid
är samma person

bara med lite mer grått hår
några färre vänner än då

och en hel bunt nya...




Prosa av Max Poisé
Läst 229 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-07-11 20:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé