Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Luckan

Idag klev jag ut ur mig själv och betraktade mig uppifrån. Nyfiket undersökte jag denna nya bekantskap. Så spännande jag var! Det är så mycket man inte ser när man befinner sig på insidan av kroppen. Exempelvis upptäckte jag en hemlig lucka i ryggen. Den hade jag aldrig tidigare lagt märke till. Jag bestämde mig för att öppna den och titta in. Där inne satt en liten flicka och grät. Jag tröstade henne. Där satt en full tonåring och hånglade med någon okänd. Jag pratade lite med henne och hjälpte henne hem. Där satt en hålögd och ängslig ung mamma och oroade sig över nattskriken. Det går över, sa jag, och du är jätteduktig.
Där satt en framgångsrik och kompetent yrkeskvinna. Jag sade till henne att dra ner på tempot. Men där satt visst också någon annan. Det var en som jag aldrig träffat tidigare. Stolt och rakryggad bad hon de andra att maka på sig för att komma fram och hälsa. Vi skakade hand. Vi har bestämt att vi ska träffas snart igen. Om jag hittar tillbaka till luckan vill säga...
Fri vers av Hallonröd Horisont VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-07-11 22:50Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Oah !
2019-07-14

  Roger VIP
Kommer bara på en sak att säga: Suveränt
2019-07-12

  All my ghosts VIP
Trodde att denna dikt skulle mynna ut i en slags skräckfilm. Stämningen stegrades alltmer, och jag trodde att den sista personen, "där satt visst också någon annan", det sista mötet, skulle bli något otäckt.

Men dikten slutade mer obestämt, läsaren lämnas till sina funderingar, tolkningar. Det blir ett "to be continued"-slut, en cliffhanger.

Om du tagit bort allra sista meningen, "Om jag hittar tillbaka...", skulle stämningen blivit lite mer otäckt spännande. Men vill man ha ett ljusare slut är det ju bättre att ha det som du har valt nu.

2019-07-12

  nu 1.0 VIP
Bra lucka, bra text!
(Har något barndomsminne av en docka med lucka för batteri i ryggen, och tänker... batteriet är ju liksom dockans själ. Det viktigaste.)
2019-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Hallonröd Horisont
Hallonröd Horisont VIP