Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Premisser, remisser och kråkans sång.

Det hände igen, jag vaknade när klockan var typ fem,
Med värk i kroppen från gårdagens drill,
En normalitet för en sådan som "dem",
Klev upp och och ritualen som påbörjar dagen förvandlar mig från imbecill till vaken,

Nyhetsmorgon har inte börjat så jag nöjer mig med gårdagens aktuellt,
Där inga positiva saker rapporterades,
Det var bilder och reportage från svältande barn och något slagfält,
Jag vill vara optimistisk, men cynikern i mig börjar skandera alltmera,

Mänskligheten är grym och kall,
Vid undantagsfall kan den vara snäll och den medlidande förstår,
Men medlidande i sig självt är meningslöst om det inte leder till ett ingripande,
Mitt hjärta känns ibland som en sten, och ibland som ett öppet sår,
Beroende på vilken väg jag för dagen väljer att gå.

Jag vet att jag inte agerar mot hemskheterna jag ser,
Jag har ingen tro på att jag med mina magiska ord kan skapa en värld där alla ler,
Men jag vill så mycket mer,
Än att bara prata om det jag iakttager,
Så jag försöker att vara den bästa versionen av mig själv,
För eder dager.

Men också för mig ty en god gärning kan spridas vidare,
Likt kråkans vingslag kan en god gärning inspirera vidare,
Så att den gottgjorda själv kan göra gott,
En person kanske till sist kan göra tio personers dag,
Om våra tio godhetssoldater fyllts med empati kan kärlek spridas så att hela mänskligheten så småningom omfamnar mina vingslag,
Denna obetydliga gest på denna obetydliga dag. Når denna kråka kraxar och flaxar.

Jag har i livet dansat runt på många ställen,
Varit med om mycket som många föreställer sig existera enbart i tanken eller i kvällsrullen,
Irritationen över de som gnäller över tillfällen som inte har någon betydelse,
Riskerar att få smällen av mig, direkt på stället, men jag har lovat mamma,
Att inte hamna i cellen, så jag andas ut och vinner duellen mot mig själv den här kvällen,

Igen har jag vunnit, vilket skräll,
Knappast när det känns som att min själ redan är fast i en cell.

Frihet, liberté, mitt rättesnöre som säger att alla människor,
Bestämmer sina livsöden,
Men de som inte har samma premisser,
Behöver hjälp på vägen de vandrar,
Utan några skor,
Vill du hjälpa till så gör något själv,
Skriv inte bara remisser.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Preech
Läst 148 gånger
Publicerad 2019-07-12 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Preech
Preech