Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hobbylokalen och kyrkogården och flakmoppen

i tonåren var vi ett roligt gäng som umgicks
vi fick låna en lokal i ett hsbhus
dit släpade vi mattor och kuddar och en madrass
vi körde bilbana och spelade vist
alla rökte men ingen drack alkohol
inte förrän rogge kom med i gänget
då blev det mellanöl och fragal och beyaz

på den tiden fanns det ungdomsgårdar
det var inte så noga med nykterhetskontrollerna
själv drack jag nästan ingenting
jag hade en väldig respekt för mina föräldrar
som ändå lät mig vara ute till framåt småtimmarna

däremot killarna var dyngraka varje fredagskväll
jag tog på mig ansvaret att få hem dem till lokalen
det var ett tungt jobb att släpa på dem
speciellt på vintern

jag bodde på andra sidan kyrkogården
gunnar hade flakmoppe
på vardagarna följe gänget mig till kyrkogården
ibland fick jag åka på flakmoppen
sen gick jag över kyrkogården själv
där var oftast tyst och öde

en gång när jag hoppade av moppen halkade jag
det var på en isfläck
menisken i knät gick sönder
fast på sjukhuset sa dom att det var växtvärk
ända till sommaren fick jag gå med trasigt knä
sen kontraströntgade dom knät
det sommarlovet hoppade jag på kryckor
fast bara en vecka
jag fick bo hos christina för att slippa trappor

det gick åt skogen för thomas
han fastnade i missbruk
gunnar är idag jättesjuk
christna vet jag inget om
inte de andra heller
polisen gjorde razzia i lokalen
men då hade jag flyttat
det spårade ur totalt

men rogge och jag är fortfarande vänner
vi har levt skilda liv
sprungit på varandra ibland
jobbat på samma ställe
nu bor vi i samma byhåla
i 50 år har vi känt varandra

snart kommer han och fikar









Övriga genrer av SpamPippiL VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-14 12:38



Bookmark and Share


  Roger VIP
Snyggt! Vilken häftig text.
Läckert
2019-07-14

  Larz Gustafsson VIP
Hobbylokalen kallades ungdomsgården i gamla Älvkarleby, där jag kommer från.
Jag fick inte vara där för mina föräldrar. För mycket bråk.
2019-07-14
  > Nästa text
< Föregående

SpamPippiL
SpamPippiL VIP