Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


en början

 

är det så en ombonad barndom
lämnar oss sårbara
lika väl som en oordnad
vi finner sorgen sargad nära marken
i världens mitt
starkare om våra sinnen
är öppnare än andras

en viljas stål cirkulerar tankarna
utan att förstå, innebörden i vårt väsen
krossad av systemet, förgjorda av krav
förvirrade i en värld vars existens
bestjäl oss på våra liv
Varför tar ni våra drömmar
formar oss till själlös framtid
desperata ser vi färgerna blekna
det sägs att det går över, men det gör det aldrig !
 
vi kommer aldrig krypa in i er fyrkantighet
där ingen kan stå rak
När musiken tystnat blir människors ögon kallare
språket de talar, kantigare
så fattiga alla som berövar oss livet
när ni spelar er experimentteater på scen
och när ni sedan attackerar med era klagomål
det handlar om en sanning ni lurar oss på
visst blir vi så innerligt trötta
men ännu är vi inte hjärndöda nog
utan att vi äcklas
och sparkar tillbaka och skriker
för att det ska göra ont att gå över lik

Våra lik
det påstås att människor existerar för samhället
men det är fel
vi existerar för oss själva

alla ni som går känsloslösa genom livet
ser ni inte att historien upprepas !
 



Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-13 18:10



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
många sanningar ha strömmat ur min penna då fann motivationen
idag vet jag alla år döva
2024-01-28
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP