Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På något sätt ett försök till tröst


Döden är ett ensamt barn

Du vet inte hur ofta jag tänker på döden
på småflyn som drunknar i tekoppar
på armarna bålen vingfästena
och snitten som bedövar oss
att ligga på rygg och räkna molnformationer
tills våra minnen smälter samman till ett enda
i denna kväll av obetydlig sommar
där du ömsar dina vaxbleka vingar
och kastar dig undan solljusets famn

mot röken som stiger ur raserade hus
håller du dina ödelagda drömmar

du vet inte hur ofta jag tänker på döden
på spången som går över myren
på tuvor som sviktar men håller
för en levande tyngd
men när jag ber dig, håll om mig
ska hon huka bakom gärdsgården
plocka blåklockor och nävor
buketter som vissnar när hon rör dem
och källvattnet i hennes kupade händer

hon vill bjuda oss att dricka
men idag är vi otörstiga och alldeles lugna




Fri vers av Grävling
Läst 271 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2019-07-13 19:11



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
Tröst kan inte ges, men man kan vara tröst. Dikten är tröst genom att vara, jag vill vara i sista radens ”idag” som i källvattnet i hennes kupade händer.
Mitt ”idag” finns mitt mellan en nära väns död och begravningen uppe i Setesdalen, hans och familjens plats i ett internationellt aktivt liv, område där jag nyss kom ner från fjällvandring. Den dikt gestaltar begreppet ”serendipity” i realtid
2019-07-13

    ej medlem längre
Vacker. Lugn tröst, ingen törst.
2019-07-13

    Lena Söderkvist VIP
Jättefin!
2019-07-13

  87383 Karlsson
Oj, denna!

Sådana här dikter vill jag läsa. Precis sådana här och precis nu. Halvhögt för mig själv.

Vackert!
2019-07-13

  Nanna X
Det vissna blir vackert i dina dikter.
2019-07-13

  Ulf Carlsson VIP
Trösterikt för en djup sorg. Anaforerna "...du vet inte hur ofta..." ger lindrande djupandningar i texten.

2019-07-13

  Judas Ekholm VIP
Jag inspireras av Dig.


Du är fenomenal!
2019-07-13

    ej medlem längre
Storartad poesi som det är en ynnest att få djupdyka i. Här överträffar du dig själv i bildspråk och världen du skapar, som ett öppet medvetande. Sparas.
2019-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling