Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solskuggan skyggar

Vårt hjärta behöver inte räddas
från haveri
som resten av vår verklighetsuppfattning
Livet har blivit en sorts rörelse
men varken fiktiv eller verklighet
utan en del av vårt vardagsuppfattning
som aldrig kan bli färdig


Man har ställt en totalkonstruktion på scen
den förför var och en
med sina förföriska manér och skrupelfria agerande
och vaggar en i föreställningen
att göra rätt
fast man är helt övertygad att det är fel
till dess att man hör åskådarnas applåder
varvid regissören säger roat över våra förvånade blickar
hade inte ni fått göra det här
finns det alltid någon annan

Allt detta spektakel bara för att skydda ett samhälle
som bara är till för att förföra oss
och sedan
låta oss sjunka ned i vår fantasi
och drunkna där




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lennart Andersson
Läst 116 gånger
Publicerad 2019-07-13 22:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson