Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tänker på mina föräldrar

Jag tänker på mina föräldrar
som var med på badet idag
Det tog en halvtimme för dem att byta om
sedan stapplade de tillsammans
över stenarna mot stranden
Ålderdomen hade gnagt hårt
i muskler skelett och bindväv
och gjort dem hjälplösa som fågelungar
Pappa vill gå mot trappstegen
vid det djupa men blev ständigt hindrad
av sina vuxna barn
Mamma kom till slut i
och orkade simma några tag
Pappa blev instängd vid det grunda
men kunde inte längre doppa sig
benen var för svaga
Ett ögonblick tänkte jag
att nu kunde väl nåd gå före rätt
nu kunde väl en mild och varsam kraft
ta med dem ut i vattnet
och låta dem förena sig med alla nära och kära
och platsen där de kom ifrån
så att inte resten av livet skulle innebära
mer och mer förluster
och ett ökat lidande




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-07-14 00:00



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Stark text som får mig att fundera på åldrandet, att vilja, men inte kunna!
2019-07-15

  Kungskobran VIP
Jag hade en äldre bekant som bara blev sämre och sämre och klart och tydligt såg sin framtid framför sig.
Han tog livet av sig, jag förstår honom men blev chockad ändå.

2019-07-14

  Gunnar Hilén VIP
Spännande rader med passiva dödsönskningar som är sååååå förbjudna men har man själv minsta anledning att ännu vara besviken på föräldrarna så får man önska livet ur dem. Det är trots allt bara en önskedröm. Vi är ju bara så skiträdda för allt som har med ilska och död att göra.
2019-07-14

  Kjell Åhsberg
Svår text att förhålla sig till. Ska jag hålla med eller borde jag protestera? Jag har själv hunnit en bra bit in i vad många betraktar som ålderdom.
Vem kan sätta sig över andras rätt till liv? Kanske vore ögonblickstanken det barmhärtigaste, men kanske väntar trots allt ytterligare en tid med värdigt liv?
2019-07-14

    Sefarge VIP
Tack för perspektiv-givande
Skrivelse!
;)
2019-07-14

  Blomma-Stjärna VIP
Bra skrivet om ålderdomen och vad den troligtvis innebär för alla som lever tillräckligt länge för att nå den ---- och ändå är det ju ett utifrånperspektiv - kanske diktjagets föräldrar tycker om sitt liv och önskar leva ännu några somrar?
2019-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP