Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya ord

Nyskapade ord är intressanta
om än inte alltid så relevanta.
Ett ord som fiffikus väcker undran,
är det något som växer på tundran?

Kurka låter väl lite knasigt,
näst intill någonting fnasigt.
Betydelsen är annorlunda,
värd att lite extra begrunda.

Bovarysera låter som lånat,
ett ord säkert många förvånat.
Har det sin rot i det litterära,
den förklaringen ligger nära.

Popoffer gissar man sig till,
men riskerar att helt gå vill.
Moffa och moffla är samma sak,
beror på vad man har för smak

Jag gör ett försök att summera.
En fiffikus gillar bl a att raljera.
Den som kurkar orkar inte mera.
Dagdrömmande är att bovarisera

Ett popoffer har en trendig stil.
Man mofflar i sig allt gott man vill.
Ett sista ord kan jag lägga till –
en klufs = tölp ska helst tiga still.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-14 09:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Den var rolig! Tack för orden :)

2019-07-20

  Johan Strömstedt
Det här är hjärngympa. visst är det härligt att låta fantasin få fria tyglar.
Fint!
2019-07-20

    Lena Staaf VIP
Rolig och fina rim!
2019-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström