Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hundvatten

En tovig hundvalp nästlade sig in i dina rum
tyst runt munnen och med nästan mänskliga ögon
lade sin päls mot din hud
och din hud mot sitt skeva hjärta
nu sväljer hon det allra sista vattnet
i en enda sävlig klunk
och morgonen kommer, flämtande
den vattrade himlen vibrerar i hettan
du kan inte måla dina akvareller
med blodet som torkat på dina händer
du kan inte stiga utanför dörren
i hudens oerhörda tomhet
regnet är ljummet som valptungor
och redan långt härifrån




Fri vers av Grävling
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-07-14 15:30



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
"Regnet är ljummet som valptungor" - vackert och sorgligt.
2019-07-14

  Ulf Carlsson VIP
Änglarna kommer plötsligt och försvinner lika fort.
2019-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling