Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Bromölla kommun har politikerna beslutat att man inte får be på arbetstid. En kristen socialsekreterare har anmält sig själv eftersom hon behöver be till Gud för att klara sitt svåra arbete.


Olaglig bön

Den som ska fatta tuffaste beslut
bedöma sådant som är rätt grannlaga
i stunden kan få svårt att härda ut
när nerverna känns dallrande och svaga.

Hon hade som sitt jobb att släcka bränder
och dra upp dem som trampat ner i dyn.
Då hjälpte det att knäppa sina händer
och rikta ögonen dit upp mot skyn.

Men nu så skulle det bli emot lagen
att utöva sin tro på arbetstid.
Hon tänkte nog att just de där förslagen
var riktade åt annan individ.

Någon som kommit hit från krig och strid
och ber Allah om hjälp att klara dagen
och med sin bön få tröst och sinnesfrid.




Bunden vers (Sonett) av Lena Staaf VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-07-14 20:13



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Gud begär inte böner.
2019-07-17

    ej medlem längre
Mycket bra flätat - rimmen känns helt naturliga!
2019-07-15

  Larz Gustafsson VIP
Hade lagförslaget riktat sig mot enbart kristna, hade ingen av er reagerat.
Det är politiskt korrekt att försvara islam.
2019-07-15

  Fulbergarn
bra skaldat med
träffsäker slutstrid
2019-07-15

  Blomma-Stjärna VIP
Så fint diktat om ett lagförslag som är minst sagt märkligt - och diskriminerande mot islam som religion.

Rökförbud kan man ju förstå!


2019-07-14

  Larz Gustafsson VIP
Islam ska alltid tas i försvar och kristendomen hånas.
Så är det i djävulens Sverige.


2019-07-14

    Sefarge VIP
Men att kolla på
Mammons Börsreslutat
På arbetstid. Där kommunen
Satsat en del av skatte
Intäkterna från sina
Innevånare
Det är helt Ok?


2019-07-14

  nu 1.0
Härlig och med den rätta poängen.
2019-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP