Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
EN STRIMMA FRÅN VÅRT URSPRUNG


ETT STÄNK AV VEMOD


En trasig dörr
hänger i ett rostigt gångjärn

Det gnisslar
när vinden piskar

Vad finns därinne
i logen från förr?

Gamla redskap
varsamt till oss viskar

Hör hur där visslar
visor av smärta och knog

Att överleva tider svåra
tills man ändå dog

Men glada dagar fanns
med dans på knarrande tiljor

Dragspel och fiolers låtar
enade bygdens viljor

Dörren hänger ännu kvar
och minner om det som var




Bunden vers (Rim) av Jack E. Gladh VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-07-15 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST