Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I väntan på ljudet

Jag väntar på ljudet
som först långsamt och sedan blixtsnabbt
skapar en förändring
i textens andning
Jag känner av en kraftig styrkeansamling
i mitt jag som pulserar upp i händerna
Först fick mina vänner övertyga mig att
detta skedde då jag hörde vardagens vanliga korta ljudstöt
till att börja med lågt eftersom det sker från något väldigt avlägset
till dess att elektriciteten känns i luften då jag sticker händerna i fickorna
och därefter som det dån som rusar genom det just öppnade himlavalvet

Alla dessa förberedelser fångas upp av vinden på de vida sluttningarna
som fortsätter nedför de höga stupen
Man känner nu av de roller som avlas i vindkasten omkring mig
Det som föreställer mitt jag hinner rusa igenom verkligheten
flera gånger
till dess efterspelets febriga dröm formar mig till mognad




Övriga genrer (Satir) av Lennart Andersson
Läst 185 gånger
Publicerad 2019-07-15 05:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson