Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fånga mig om du kan

Jag tror hon var femton när hon försvann i folkvimlet på marknaden utanför katedralen. Någon hade sett en pickup glida förbi. En sån där med öppet flak av märket Toyota som dödsskvadronerna brukade patrullera i. Den gled förbi och hon försvann.

Runt middagstid en het sommardag stod han vid ett fruktstånd och glodde. Han stod på den platsen där hon senast hade setts till. Hjärtat kändes extra tungt den här dagen, hjärnan var tom och degig som en svamp. Han kunde inte dra sig till minnes hur han hade kommit dit eller varför. Visserligen hade han på sistone noterat att minnesluckorna kom tätare och blev fler. Ena stunden var han här nästa var han där.

Det spelade egentligen ingen roll... Han visste ju att det var fullkomligt normalt med både koncentrationssvårigheter och minnesluckor för någon i hans hälsotillstånd. Men dessa oförklarliga teleporteringar slutade aldrig förvåna honom.

Förs tänkte han att han kanske var ute och letade, men sökandet hade han för längesedan gett upp. Istället ägnade han numera all sin vakna tid åt att räkna ner dagarna, timmarna, minuterna och sekunderna han hade kvar att leva. Det borde inte vara många, det hade läkarna konstaterat vid senaste besöket.

Solen stekte där han stod och glodde på frukten som var ordnad i prydliga högar på sin kärra. En stor ananas stirrade intetsägande och färglöst tillbaka på honom.

Han tittade upp på den lilla flickan i förklädet som stod bakom fruktvagnen och undrade. Sedan torkade han bort svetten från pannan och lät fingrarna glida ner över ansiktet. Fårorna hade blivit fler och mer synliga den senaste tiden.

och så det där...
en hand på hans axel
mindre än han mindes den
Kallare
Stel som en skyltdockas
men i övrigt samma hand
Rösten
nästan som en viskning
ett avlägset eko
mot hans öra

En skymt av jeansshortsen
som hon bar när hon försvann
prickarna på hennes blus som
dröjde sig kvar i synfältet
när han vände sig om

- Pappa, kom... fånga mig om du kan!




Prosa av Lili B VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-07-15 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lili B
Lili B VIP