Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- något obetydligt klockslag och någon förbannat oviktig veckodag.


Käre, Tipsy. Jag är omöjlig att älskas. Ur. Tipsy-breven.




En natt kom, och en dag kastades åter bakom Gryningens förhöjda glätthet, (fördömda posör!) över Sankt Johannes förvånade gotiska spira!

En natt till är snart här. Du förstår Tipsy, att inuti Vinterträden delade jag idag upp mitt hjärta, min själ och mina dagars ljus. Ristade ur dem ur kroppen min och manade dem in under granbarkens skrovliga hemligheter. Låter dem bli ett med granens livscykel, för att någon tid måhända förkådas, bli till nytt liv, eller bli till Intet. Här lämnas spår av min outsägligt, grymma, oönskade och nådlösa ensamhet. Nu är natten här, måhända släcker den den bländande och förbannade ljusstrimma som har modet kvar. En alltför kort respit, Tipsy.
Som vanligt oroväckande ord från mina alltför stökiga inre rum.

För käre Tipsy, mitt liv utan Honom
är endast förkolnade, ofruktsamma brandrester, vintermörker
och bottenfrusna tjärnar.

Din/
Jum-Jum










Prosa av J-M
Läst 347 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-01-19 00:21



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Brevet som skrivs till Tipsy väcker förundran en blandning av sorg och magi.
Fantastisk dikt.
2020-02-10

  Nanna X
Gillar verkligen den där gran-ritualen. En förkådning kan säkert förnya liv.
2020-01-19

    ej medlem längre
Saknaden som ryms i ensamheten ekar likt dina ord i natten. Det är alltid en njutning att läsa dina texter.
2020-01-19
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M