Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag drömde att jag drunknade


Jag drömde att jag simmade på ett hav, stormigt med orkanbyar, vattentemperatur 5 grader plus. Som jag kämpade där i natten, och hur min kropp började domna efter en halvtimme. De första kallsuparna, krampande ben, desperation och panik. Jag vill leva!
Den besinningslösa skräcken tonar övar i uppgivenhet, likgiltighet och apati när kroppen inte orkade längre. Jag sjönk under ytan och drog in vatten i mina lungor, och jag gjorde ett sista krampaktigt och meningslöst försök att komma upp till ytan igen.
Medvetslösheten kom som en barmhärtig samarit, och allt växlar över till en stilla frid, när jag svävar in i ett ljus, obeskrivligt varmt och vitt. Jag hör min mammas röst, var inte rädd, här kan du vara trygg. Jag hade alltså drunknat och var död, men jag kände mig så levande, så glad och euforisk. Vilken befrielse. Tre gestalter en bit bort, det är min mamma, pappa och min bror som kommer till mig, så fulla av kärlek. Jag rör mig mot dem och allt andas glädje och harmoni. Tillsammans så jublar vi och skrattar.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 158 gånger
Publicerad 2019-07-15 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP