Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och solen gick ner


och kvällsbrisen har lagt sig

kvällsbrisen har lagt sig
på ett par rödspottesumpar
sitter en man
i ett uttvättat blåställ

hunden springer runt
skäller och viftar på svansen
trutar badgäster och kråkor
ska veta sin plats

mannen byter känselinor
på släpdörjarna
och sätter nya lekare
efter dörjeblyt

det trasslade bara sist
och det var ett
evigt uppredade
av linor och krok

telefonen ringer
men det är alltid
fel samtal
han rycker på axlarna

han har hjälpt många
men sällan fått något tillbaka
nu verkar även detta projekt
rinna ut i sanden

han funderar inte
han sover gott
och folk ska veta
han äter inte skit




Fri vers av tom boreland
Läst 306 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-15 23:56

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  HelenaW
Du är av ett segt virke!
2019-08-27

  överlevaren VIP
En stark text i sin sårbarhet!
2019-07-23
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland