Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen vill väl bli gammal

och hålla på och åldras
I alla fall inte i en allt för rask takt
För man lever ju bara i hundra år om man har tur
Vilket inte är så speciellt länge tidsmässigt, tycker jag
Som en fis i rymden, skulle man kunna säga
För vad är hundra år mot tusen år då det finns träd
som kan bli äldre än en själv
Som sagt var
Ingen vill väl bli gammal och skruttig
Men tiden den går alldeles för fort fram för att man
inte ska bli det till slut
För vem skulle inte vilja vara för evigt ung
då man för alltid skulle kunna vara vacker
och smäcker
Läcker så att det räcker
Men allt det här är bara en önskedröm numera
För det funkar inte så
Det vet jag nu som femtiofem åring då rynkorna har
gjort entre i mitt ansikte
Inte bra
För ingen vill väl bli gammal?!
Inte jag i alla fall...

Ken Cassel
16/7-2019




Fri vers av Ken Cassel
Läst 140 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-07-16 00:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel